KM 2024

Publicerat: 2024-08-12 - 16:39

Grattis till vinnaren av årets KM Öppna, Tommy Olofsson!

Under helgen 10-11 augusti spelades årets KM Öppna. På herrsidan var deltagandet stort, och startfältet helt fultl med 54 deltagare. På damsidan tyvärr allt för få anmälda för att spela damklassen, som därför blev inställd.

KM spelades under tuffa vindförhållanden med upp 17-18 sekundmeter i byarna på lördagen. Bästa score efter lördagen hade Henric Hedman och Marcin Stepman som sköt 75. Cuten var satt till 24 spelare och lika resultat och blev inför söndagen blev 85 slag eller bättre. På söndagen var det fortsatt blåsigt med inte fullt så starka byar. Banan var uppsatt med tuff flaggplacering och greener som klippts och vältats till stimp ca.10-10,5. Söndagen lägsta score sköts av Filip Lellky med låga 71 slag. 

Efter 36 hål var 2 spelare i delad ledning, Tommy Olofsson och Viggo Larsén, båda med 151 slag efter 36 hål. Särspelet var bestämt att spelas hål 14, hål 17 och hål 18. Bägge spelarna gör stabila par på hål 14. På hål 17 slår Viggo sitt utslag över green och har en svår hög chip framför sig. Tommy slår till foregreen höger om nedre platån. Flaggan står svårt på den övre. Viggo slår sin wedge bra men blir lång och ligger i ruffen precis utanför foregreen till vänster. Tommy puttar genom brytningen på green till ca. 2 meter från flaggan. Viggo puttar från ruffen till kort höger om pinnen, Tommy sänker sin putt och vinner årets KM. 

Pristagarna i årets KM Öppna blev slutligen:

Vinnare Tommy Olofsson 151 slag (vinnare på 2:a särspelshålet)
2:plats     Viggo Larsén   151 slag
3:e plats Henrik Hedman 152 slag 

Stort tack till alla deltagare! Och ett stort tack också till vår banpersonal som presenterade banan i en mycket fin kondition och utmanande uppsatt!

Hälsningar

Stefan Eriksson, ordf TK Arninge GK